Woordkunst

Woorden hebben een krachtig effect op ons als mens. Ze kunnen ons troosten, inspireren, aanmoedigen, maar ook uitdagen en confronteren. Woorden hebben het vermogen om ons te raken en te bewegen op manieren die we soms niet eens kunnen bevatten. Het is dan ook niet verrassend dat woordkunsten en poëzie een belangrijke rol spelen binnen de magische en spirituele gemeenschappen. Ze kunnen ons helpen om onze emoties en gedachten te uiten, ons verbinden met de natuur en het goddelijke, en ons leiden op onze reis naar zelfontdekking en innerlijke groei.

In deze sectie van onze website willen we de kracht van woorden en poëzie vieren. We hebben een selectie van gedichten en schrijfsels verzameld die zijn geïnspireerd door magie, hekserij, natuur en spiritualiteit. Sommige stukken zijn bedoeld om te inspireren, terwijl andere ons uitdagen om na te denken en ons bewustzijn te vergroten. We nodigen je uit om te verkennen en te ontdekken wat deze woordkunsten voor jou kunnen betekenen.

Of je nu al een ervaren woordkunstenaar bent of net begint met het verkennen van de wereld van poëzie, we hopen dat deze sectie je zal inspireren en uitdagen om je eigen woorden te vinden en te delen. We moedigen iedereen aan om hun eigen creatieve expressie te ontdekken en te ontwikkelen, en we hopen dat deze sectie een veilige en ondersteunende ruimte biedt om dat te doen. Dus neem een ​​moment om te ontspannen, maak verbinding met jezelf en de wereld om je heen, en laat je inspireren door de kracht van woorden en poëzie.

Ben je voldoende geïnspireerd geraakt om zelf iets te creëren? Een prachtig gedicht, een kort verhaal, een lied? Deel het met ons door even contact op te nemen.

Verhaal: Het ontstaan van de Herfst en de Lente

Heel vroeger, in de oude tijden, toen mens en dier samen nog nauw met de natuur verbonden waren, was het altijd óf zomer, óf winter. Van een lente of een herfst had nog niemand gehoord.
De mens was vroeger zo nauw verbonden met de natuur dat zij regelmatig praatten tegen bomen, planten en ja, ook tegen de dieren. Je weet wel, zoals Nana dit nu ook nog af en toe doet. Dit verhaal komt uit de tijd dat het heel gewoon was dat de mens nog tegen de natuur praatte, maar het was maar een enkeling gegeven om nog te kunnen horen wat de natuur terug zei…
Door: Raymond Brettschneider