Creatief

Magie is niet alleen iets dat we beoefenen in gebeden, spreuken of rituelen. Het is een creatieve kracht die in elk van ons zit en ons in staat stelt om onze eigen werkelijkheid vorm te geven. Magische creativiteit is de kunst van het gebruikmaken van deze kracht om ons leven vorm te geven en te veranderen, en het kan vele vormen aannemen. Van het maken van kunstwerken tot het schrijven van poëzie, van het ontwerpen van tuinen tot het creëren van rituele voorwerpen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Wanneer we ons creatief uiten, gebruiken we onze verbeeldingskracht en onze intuïtie op een krachtige manier. Dit opent de deur naar diepe inzichten en spirituele groei. Door middel van kunst, muziek, dans en andere vormen van creativiteit kunnen we ons verbinden met onze innerlijke wijsheid en het goddelijke. Het kan ons helpen om ons bewustzijn te vergroten en onze verbinding met de natuur en het universum te verdiepen.

Creativiteit is ook een vorm van magie die ons kan helpen om te genezen en te transformeren. Het kan ons helpen om onze emoties te uiten en te verwerken, en ons helpen om oude patronen te doorbreken. Door ons te concentreren op ons creatieve proces, kunnen we ons losmaken van onze dagelijkse beslommeringen en ons openstellen voor nieuwe mogelijkheden. Het kan ons helpen om ons hart te openen en onze ziel te voeden.

Of je nu een ervaren kunstenaar bent of net begint met creatief zijn, magische creativiteit kan een geweldige manier zijn om je spirituele pad te verrijken. Het kan je helpen om jezelf te uiten en je innerlijke wereld te verkennen op een manier die bevrijdend en helend kan zijn. Dus ga aan de slag en ontdek wat jouw magische creativiteit te bieden heeft!

Wil jij jouw magische creativiteit met de bezoekers van Eik-en-Blad delen, neem dan contact met ons op!

Smudgen

Smudgen is een van de rituelen die ik het liefst gebruik om een ruimte te zuiveren of mijn energie te resetten. Maar wat is smudgen nu precies? Smudging is een eeuwenoude rituele praktijk die gebruikt wordt om negatieve energieën te verdrijven en positieve energieën aan te trekken. Het wordt vaak geassocieerd met inheemse culturen in Noord-Amerika, maar smudging wordt al duizenden jaren over de hele wereld beoefend.

Magische wands – Eik

De eik heeft inderdaad een rijke en diverse geschiedenis in verschillende magische en spirituele tradities. Zowel hierom, als om het feit dat het al materiaal heerlijk is om mee te werken, is de eik één van mijn favoriete bomen om mee te werken en om wands van te maken (met alle passende respect voor de boom en de natuur, uiteraard).