Blogs & Columns

Deze sectie is gewijd aan het delen van verschillende perspectieven en ervaringen van andere schrijvers en experts op het gebied van hekserij, paganisme en spiritualiteit. Hier vind je blogs en columns over een breed scala aan onderwerpen, van persoonlijke verhalen en ervaringen tot meer academische of praktische inzichten.

Onze schrijvers komen uit allerlei verschillende tradities, stromingen en achtergronden. Hun unieke en persoonlijke perspectieven bieden ons de kans om te leren en te groeien, en om onze eigen praktijken te verrijken.

Dus, als je geïnteresseerd bent in het lezen van nieuwe ideeën, perspectieven en verhalen over magie, spiritualiteit en het heidense pad, dan ben je hier aan het juiste adres. Blader door onze collectie en ontdek nieuwe inspiratie en wijsheid van onze getalenteerde schrijvers en experts.

Aan deze sectie worden nog meer artikelen toegevoegd die al eerder in de magazinevorm van Eik-en-Blad zijn verschenen. Nu al nieuwsgierig? Blader door onze digitale publicaties!

Lijkt het jou leuk om met enige regelmatig een column te schrijven voor Eik-en-Blad? Neem dan zeker even contact op!

Heks in het buitenland

Ik ben Sabine en woon samen met mijn vrouw en twee honden, kat en kippies met haan, in het magische Slowakije. Onze oude vervallen boerderij hebben we in 2016 gekocht en zijn we flink aan het klussen geslagen om de boerderij weer nieuw leven
in te blazen. In 2018 was ons woonhuis en klaar en zijn we geëmigreerd. In 2019 is onze
vakantieboerderij Natuurlijk Slowakije ontstaan en ontvangen we sindsdien gasten,
voornamelijk uit Nederland. Maar sinds de Corona epidemie ontvangen we nu ook
Slowaakse gasten en dat geeft toch weer een hele andere dimensie.
Door: Sabine van der Laan

Wat is een heks?

Veel lezers en schrijvers van Eik en Blad noemen zichzelf een heks. Maar wat is dat nou? Aangezien heks zo’n breed begrip is, besloot ik helemaal vooraan te beginnen. Ik opende een incognito venster en googelde het woord: heks. Uiteraard stond Wikipedia bovenaan, met een uitleg dat in het Westerse volksgeloof de nadruk ligt op het kwaadaardig handelen van de heks. Toen ik even verder scrolde was hit nummer 5: “7 tekenen dat jij een heks bent”…
Door: Mirren