Lente Meditatie: Ontluikende Kracht

Lente Meditatie: Ontluikende Kracht

4 mei 2023 0 Door admin

Ga ergens rustig zitten waar je niet gestoord zult worden. Steek een kaars aan en adem een paar keer diep in en uit, terwijl je je ogen sluit. Focus op je ademhaling en laat je geest tot rust komen.

Terwijl je ademt, stel je voor dat je in een bos staat. Het is een aangename lenteavond en overal om je heen is nieuw leven aan het ontluiken. De bomen zijn bedekt met groene bladeren en bloesems, en er zijn bloemen in alle kleuren van de regenboog. Je voelt de zachte lentebries tegen je huid en hoort de laatste vogels fluiten in de verte.

Je loopt verder door het bos, totdat je een open plek bereikt. In het midden van de open plek is een vijver, omringd door rotsen en wilde bloemen. Je gaat naast de vijver zitten en kijkt naar het water. De maan weerkaatst op het oppervlak van de vijver en geeft het een zilveren gloed.

Terwijl je naar de maan kijkt, voel je de energie van de lente om je heen. Het is een tijd van ontluiken en groei, van nieuwe mogelijkheden en kansen. Je voelt deze energie door je heen stromen, alsof het je hele wezen vult met een nieuwe kracht.

Terwijl je nog steeds naar de maan kijkt, stel je jezelf voor als een zaadje dat in de aarde is geplant. Je voelt hoe de warmte van de zon en de regen je omringen, en je begint te ontkiemen. Je groeit en strekt je uit, je wortels graven zich diep in de aarde en je blaadjes beginnen zich naar de zon te richten.

Je voelt jezelf steeds sterker worden, en je weet dat je klaar bent om naar de oppervlakte te komen. Met elke ademhaling voel je jezelf dichter bij de top van de aarde komen, en je weet dat het tijd is om tevoorschijn te komen en te schitteren in het licht van de zon.

Wanneer je klaar bent, adem je diep in en uit en breng je langzaam je aandacht terug naar het hier-en-nu. Open je ogen en blijf nog even zitten om de energie van de meditatie te laten bezinken.

Deze meditatie is ontworpen om te helpen je te verbinden met de energie van de lente en het proces van ontluiken en groei. Door jezelf voor te stellen als een zaadje dat ontkiemt, kun je jezelf inspireren om je eigen potentieel te bereiken en te bloeien in de wereld om je heen.

Ik hoop dat deze meditatie nuttig voor je zal zijn!


Over de schrijver:

Naam: Raymond Brettschneider

(klik op de naam voor meer van deze schrijver)

Wie ben ik: Wandmaker, male witch, Potterhead en webmaster/schrijver bij Eik-en-Blad


Website(s): magicmischief.nl & cailleaghscandles.nl

Lieve lezer, de schrijvers en illustratoren van Eik-en-Blad maken alles vanuit hun eigen passie en als vrijwilligers. En er is niets zo motiverend voor een vrijwilliger als een blijk van waardering in de vorm van een reactie. Dit kan onderaan dit artikel in het reactieformulier. Om spam te voorkomen moet je eerste reactie op de site eerst éénmaal door een beheerder worden goedgekeurd.
Geen tijd om een hele reactie te schrijven? Je kan ook kiezen om (anoniem) een aantal sterren achter te laten door te kiezen hoeveel sterren je als waardering wenst achter te laten. Ook dat wordt zeer gewaardeerd!