Uit de wandmakers workshop

Uit de wandmakers workshop

30 december 2020 0 Door admin

Winter is een vreemde tijd. Alles komt tot rust, tot stilstand. Ook in onze workshop merk ik. Het houtgereedschap blijft nu even liggen, het is te koud en te guur om buiten te werken. Maar stilzitten, nee, dat toch ook niet.
Door: Raymond Brettschneider – Wandmaker

Deze tijd is ideaal voor het doen van een stukje verdieping. Verder onderzoek naar de gewone en magische eigenschappen van allerlei houtsoorten. De spirituele betekenis achter symbolen en versieringen. Inzichten van andere wandmakers.

Maar ook op het creatieve vlak blijf je leren. Eén ding, waar ik ook al eens eerder over schreef, dat blijft terug komen is het niet bestaan van doosjes waar je die prachtige creaties, de wands, in kan bewaren. Ze zijn er gewoon niet.
Dus dan moet je het zelf maken. Maar weet je hoeveel er komt kijken bij het zelf maken van een stevig en mooi doosje waar iets in kan dat zo lang is als een wand? Daar had ik mij ook even goed op verkeken.

Na eerst te hebben geëxperimenteerd met hout, bleek dat wel heel omslachtig. Super mooi, zeker voor heel bijzondere wands, maar een mooi houten bewaardoosje duurt misschien nog wel langer om te maken dan de wand zelf.

Daarna gekeken of doosjes te maken zijn van dozen-karton. Zelf allemaal stukjes maken, aan elkaar plakken en lijmen en dan inpakken met iets van papiertape. Dat ging al beter, en het werden mooie stevige doosjes. Maar nog steeds gaat er heel veel tijd en energie in zitten.

Dus, je zoekt verder. En ik vond inspiratie in hoe architecten van papier modellen bouwen. Heel stevig karton, dubbele laag op elkaar, en dan vouwen en lijmen. Daar kon ik wat mee!

Na nog een paar pogingen en aanpassingen (wat wordt lijm snel opgezogen in karton!) uiteindelijk een goed systeem gevonden! En er is zelfs al een wand op pad gegaan naar een nieuwe eigenaar in zo’n fijn nieuw doosje. Wat een feest!
Nu experimenteren we nog een beetje met de binnenzijde van het wanddoosje. Moet er foam en een mooi stukje stof in? Of juist een natuur vriendelijke vulling waar de wand mooi zacht in kan liggen? Dat is nog wel even puzzelen.

Ik wil deze keer afsluiten met een stukje uit mijn ‘Book of Woods’. Ja, ik weet het, een heel slechte woordspeling op Book of Shadows. Maar daarin bewaar ik alle informatie over diverse bomen en houtsoorten. Mijn wandmakers almanak.

Paardenkastanje

Kastanje- en paardenkastanje-bomen zijn verwant omdat ze allebei noten dragen met leerachtige kaf. Het grootste verschil tussen deze bomen is dat kastanjes eetbaar en zoet zijn versus paardenkastanjes die bitter en giftig zijn. Kastanjehout heeft een licht crèmekleur met een gespikkelde nerf. Paardenkastanje komt oorspronkelijk uit Oost-Europa. Dit hout draagt ​​een associatie met kracht en succes. De legers van Alexander de Grote zouden kastanjebomen planten langs het pad van verovering. Kastanje biedt kracht, duurzaamheid en gerechtigheid. Dit is een van de weinige mannelijke houtsoorten waarvan wordt gezegd dat ze vruchtbaarheid en verlangen bevorderen, maar het is minder romantisch en meer op kracht gericht.

Magische eigenschappen:

Kennis, Wijsheid, Rede, Helen, Medicinaal, Affectie, Liefde, Voortplanting, Vruchtbaarheid, Reiniging, Karma, Gerechtigheid, Balans, Excorsisme, Verbanning

Sterrenbeeld: Ram, Leeuw, Boogschutter

Element: Vuur

Chakra(s): Wortel, Sacraal, Hart, Derde Oog, Kruin

Over de schrijver:

Naam: Raymond Brettschneider

(klik op de naam voor meer van deze schrijver)

Wie ben ik: Wandmaker, male witch, Potterhead en webmaster/schrijver bij Eik-en-Blad


Website(s): magicmischief.nl & cailleaghscandles.nl

Lieve lezer, de schrijvers en illustratoren van Eik-en-Blad maken alles vanuit hun eigen passie en als vrijwilligers. En er is niets zo motiverend voor een vrijwilliger als een blijk van waardering in de vorm van een reactie. Dit kan onderaan dit artikel in het reactieformulier. Om spam te voorkomen moet je eerste reactie op de site eerst éénmaal door een beheerder worden goedgekeurd.
Geen tijd om een hele reactie te schrijven? Je kan ook kiezen om (anoniem) een aantal sterren achter te laten door te kiezen hoeveel sterren je als waardering wenst achter te laten. Ook dat wordt zeer gewaardeerd!